Футболистите на ЦСКА 1948 - Георги Русев и Ангел Лясков бяха специални гости на благотворителен двубой в село Червен брег, част от Община Дупница, пише официалният сайт на "червените". Мачът беше между отбора на Червена звезда от село Червен брег и сборен тим от спортисти и приятели от град Дупница. Целта е да се съберат средства за двегодишната Йоана Маргина, диагностицирана с левкемия и нуждаеща се от трансплантация на стволови клетки в чужбина.
 
Лясков и Русев подпомогнаха инициативата, като общият брой на събраните средства по време на събитието нарасна до 5 476 лв. Двамата състезатели на „червените“ подариха и специално подготвени футболни комплекти на домакините от Червена звезда (Червен брег), като всеки от тях включва два екипа – титулярен и гостуващ, тренировъчен екип и анцуг. Артикулите бяха осигурени от генералния спонсор на ЦСКА 1948 – efbet.
 
Събитието мина под патронажа на Кмета на община Дупница – Методи Чимев. След популярните лица, стъпили на терена за демонстративната среща, бяха европейските и световни шампиони в таекуондото – Братя Джорджеви, вицеевропейският шампион и бронзов медалист от европейските игри – борецът Даниел Александров, както и състезатели от Спортен клуб по Кикбокс – „Патриот“ Дупница, заедно с президента на клуба – Кирил Чакъров. Екипа на сборния тим от Дупница носиха и бившите играчи на местния Марек – Георги Караканов, Еньо Кръстовчев и Даниел Белчев.
 
Можете да помогнете за каузата с преводи по следната сметка:
Банка ДСК
IBAN: BG91STSA93000028641097
Титуляр – Цветан Димитров Маргин