Ръководството на Ботев (Пловдив) призова за подкрепа за семейството на 19-годишния футболист на ЦСКА 1948 Мартин Хайдаров, който е и юноша на "жълто-черните". От столичния клуб стартираха дарителска кампания за набиране на средства, а "канарчетата" се присъединиха към молбата за помощ за пострадалите.

Както е известно, вследствие на спиране на тока и късо съединение, къщата на семейството на Хайдаров в Пловдив се е запалила и изгоряла до основи, като към този момент са останали само стените на постройката с трайни следи от случилото се.

Семейството на Хайдаров живее в Коматево, съвсем близо до базата на Ботев (Пловдив) и е започнал футболния си път на същото място, когато намиращото се там игрище е било стопанисвано от Спартак (Пловдив). Майка му е бившата национална състезателка на България по плуване Мария Хайдарова.

"Мартин Хайдаров дълги години бе част от школата на Ботев (Пловдив). Халфът прави първите си стъпки в „жълто-черната“ школа, като е спечелил множество отличия с академията на „канарчетата“.

Прилагаме сметка за парични преводи към момчето:

Мартин Хайдаров

IBAN: BG62BPBI81701075465501

Нека помогнем на Мартин и семейството му!", написаха от Ботев (Пловдив).