Ивайло Чочев от ЦСКА 1948 спечели купата на в. „Мач Телеграф“, като победител в класацията „Топспринт“ за най-добър играч в първенството.

Националът получи трофея си в студиото на „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. Купата е не по-малко ценна и от голмайсторския приз предвид компанията, в която тя нарежда халфът. Чочев е общо 30-ият футболист с наградата, която се връчва от сезон 1990/91 насам. По два пъти №1 са били четирима – Наско Сираков, Иван Цветков, Марселиньо и Димитър Илиев.

Ивайло Чочев

източник: Gong.bg

ЦСКА 1948 със сигурност също може да се гордее, че вече е част от каймака на българския футбол и заради това, че негов представител е №1 в класацията. Досега едва 11 клуба бяха излъчвали победител, а индивидуалните награди със сигурност са показателни и за колективните усилия на шефове, треньори и състезатели, както признава и самият Чочев.

Според регламента в определянето на крайния победител се вземат предвид, както оценките на журналистите на вестника, така и на треньорите, и феновете, които дават своя вот на редакционните телефони, на електронната поща или чрез социалните мрежи.