Ръководството на ЦСКА 1948 официално представи поредното си ново попълнение в лицето на Рафаел Енрике.

Ето какво написаха „червените” в официалния си сайт:

ЦСКА осъществи сериозен входящ трансфер! Енрике Рафаел официално подписа договора си с клуба и вече е футболист на "червените". 

28-годишното бразилско крило проведе среща с ръководството, мина задължителните медицински прегледи и съвсем скоро ще започне тренировки със състава. 

През изминалия сезон 2021/22 новото ни попълнение беше част от елитното първенство на Португалия, където записа 26 мача с екипа на Маритимо и отбеляза два гола във вратите на Санта Клара и Боавища. 

Бързоногият футболист е познато име в България, след като в периода между 2017 и 2021 г. игра за ЦСКА-София, с който спечели трофея от Купата на България под ръководството на Ел Голеадор - Любослав Пенев. Сега двамата отново ще имат възможност да работят заедно и в армейския клуб.

Рафаел може да играе еднакво добре както на левия фланг, така и на десния и зад нападателя. Впечатлява със страхотна скорост, техника и демараж. Атакуващият халф за последно защитаваше цветовете на португалския Маритимо, но в кариерата си е играл за още куп силни състави като бразилските Гремио Ново, Парана, Баия, Пирасикаба, Ипатинга и Атлетико Минейро. Юноша е на Атлетико Минейро, Интернасионал и Гремио. 

Енрике позира гордо пред камерите и фотоапаратите с "червената" фланелка, след което с удоволствие сложи на врата си и шал на отбора. Острието изрази готовност за предстоящите битки от efbet Лига и турнира за Купата на България и си пожела много победи с ЦСКА! 

Добре дошъл сред "армейците"! Успех! 

Bem-Vindo!