ЦСКА 1948 започна уникална за българските стандарти инициатива по допълнително обучение на треньорските си кадри.

„Червените“ са първият роден футболен отбор, който заедно с Националната спортна академия „Васил Левски” организира за наставниците си в първия, втория състав и детско-юношеската школа серия от лекции, свързани с новости в областта на спортното и футболното знание.

На събитието присъстваха от треньорите на най-малките деца в академията на клуба до старши треньорът на ЦСКА 1948 Николай Киров, неговият щаб и всички анализатори в тима.

Специалистите ще имат възможност да черпят интегративни знания от реномирани учени и преподаватели в областта на спорта от Националната спортна академия, а инициативата е подета от главния методист в клуба – проф. Бисер Цолов.

За серията от лекции ръководителят на Центъра за следдипломнна квалификация към НСА и на катедра „Мениджмънт на спорта” се свърза с експерти в областите: Теория и методика на спортната тренировка, Спортна медицина, Биохимия, Биомеханика, Спортна физиология, Управление на спорта и още.

Началото на лекциите даде Даниела Дашева – професор по Теория и методика на спортната тренировка, дългогодишен преподавател в НСА, международно признат учен и бивш служебен министър на младежта и спорта.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.