Хебър по подобие на Лудогорец и ЦСКА 1948 пусна отворено писмо до институциите в страната в подкрепа на братята Цветомир и Боян Найденови, както и баща им Стефан заради списъка на лицата, които потенциално ще попаднат в обхвата на санкциите, наложени от OFAC (американската Служба за контрол на чуждестранните активи).

"ОТВОРЕНО ПИСМО 
От ФК Хебър Пазарджик 

Ние, от ФК „Хебър“ Пазарджик, искаме да изразим своята позиция - недоумение и възмущение от включването на Стефан, Боян и Цветомир Найденови в публикувания на 15 юни 2021 година от Министерство на финансите разширен списък от лица, които потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC по списъка “Магнитски“. 

Сем. Найденови бяха първите и единствени, които се противоставиха срещу Васил Божков и пуснаха редица сигнали срещу него. Каква е причината да бъдат санкционирани единствените свидетели, довели до повдигането на обвинение и разкриването на най-крупната измама в най-новата ни история? В публичното медийно пространство се появиха немалко публикации за това, че разследванията срещу тях са завършили без реални доказателства за престъпления. Съответно те не би трябвало да подлежат на санкции само заради познанствата си в миналото. 

Последните 5 години efbet ни подпомагат както финансово, така и с ежегодно закупуване на спортна екипировка. За нас това е достатъчно доказателство за чисти и коректни партньорски взаимоотношения. 

Настояваме сем. Найденови да бъде извадено от този списък. Припомняме, че те са хората, които и в най-трудната година за българския спорт, не се отказаха да подкрепят, както нас, така и още десетки български отбори, които прославят България у нас и по света", написаха пазарджиклии на страницата си във Фейсбук.


 

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.