Важна промяна долетя от лагера на ЦСКА 1948 преди двубоя с Левски от 8-ия кръг в efbet Лига. Новият треньор на "червените" Николай Киров е успял да убеди спонсора на клуба Цветомир Найденов да премахне 8-часовия работен ден за футболистите. Срещу организацията в клуба имаше сериозен ропот.

От началото на годината „червените“ въведоха тази схема на работа и държеха играчите да прекарват повече време заедно. Извън тренировките те имаха различни активности в националната база в Бояна. Сред тях бяха йога и дори народни танци. Традиоционни бяха и разговорите с психолог. По време на работния ден футболисти и щаб имаха дори ограничения за използването на мобилните си телефони.

С идването на Николай Киров тази практика е преустановена и играчите се явяват само за тренировките, а в останалото време са свободни. Това е било основното условие на специалиста, за да приеме офертата и да поведе тима след освобождаването на Мирослав Миндев. Трите попълнения от Арда Деян Лозев, Емил Мартинов и Крум Стоянов също не са били склонни да дойдат в отбора, ако трябва да са ангажирани по 8 часа на ден.

Заради несъгласието си с този начин на работа от клуба си тръгнаха Мартин Камбуров и бившият спортен директор Кирил Котев./"Мач Телеграф"

Още новини четете в днешния брой на „Мач Телеграф“


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.