Футболният треньор и анализатор в студиото на DIEMA SPORT – Бойко Величков, не остана доволен от чутото от треньора на Ботев Пловдив Азрудин Валентич. Наставникът на „канарчетата” отбеляза, че реферирането у нас е под нужното ниво и това пречи да имаме новите „Балъков, Пенев и Стоичков”.

Още по темата:

Валентич: Това го няма никъде в Европа, срамно е!

„Не смятам, че реферът в този двубой е прекалил. Това е стандартно за всеки един мач у нас. Дискусията е дълга, а за да има ефект усилията трябва да са плод на голяма група футболни хора. Първо като решения, а после като промяна на стандарти”, започна Величков.

„Обидно ми е на мен, като футболен човек в нашата страна, да дойде някой си отнякъде, Валентич, или който и да било, и да направи дисекция на българския футбол и да коментира защо нямаме Балъков, Стоичков или Пенев. Нека Валентич се съсредоточи защо Ботев няма пет поредни паса, а после да търси причината другаде”, акцентира Бойко Величков.

Припомняме, че след първия си мач, начело на Ботев, Валентич говори за Арда, че отборът има повече точки от това, което заслужава, след което му се наложи да се извинява при визитата на "канарчетата" на Царско село.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.