Спортният директор на ЦСКА 1948 Радослав Здравков даде интервю за клубната телевизия, в което разкри какво го е накарало да влезе в тази роля в клуба, както и за амбициите на отбора през новия сезон.   

„Аз присъствам тук на лагера, изпълнявайки своите задължения. Нормално е да следя тренировъчния процес, гледам изявите по време на подготвителния период и на двата отбора. Нормално е като спортен човек в някои моменти да разговарям със старши треньорите по различни футболни теми. Тези тема ги предизвиквам понякога аз и обсъждаме различни проблеми в работата“.

„Моето впечатление е, че сега е най-тежкият период както за всички футболисти, така и за всички, които ги обгрижват. Треньорските екипи и на двата отбора се справят чудесно“.

„Труден е процесът, труден е преходът от юноши към мъжкия футбол. Не всякога имат изграден необходимия спортен характер да се пребори с тази промяна. Хубавото е, че тук има както млади, така и по-опитни футболисти“.

„Това зависи от клубната политика на отбора, от ръководството. Мен лично ме впечатли този път и затова, без да се замисля, дойдох в ЦСКА. Тук се работи с български и млади футболисти. Не ми се вярва клубът да промени тази политика“.

„Мисля, че не е рано. Има тенденция в клуба да се работи методично, да се работи правилно и много. Миналата година, което се постига, беше забележимо - пето място в „А“ група“ само с български футболисти. Лично за себе си, гледам да си върша нещата амбициозно, за да може да се развива отборът. Една, две стъпки нагоре и ще бъде удовлетворение от нашата отбора“, заяви Здравков пред клубната телевизия на ЦСКА 1948.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.